Ulkomaalaukset

RT-Muuraus Oy toteuttaa ulkomaalaukset ja muut rakentamiseen liittyvät projektit pitkällä kokemuksella sekä ammattitaidolla Turun ja Varsinais-Suomen alueella. Teemme ulkomaalaukset aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tutustu myös muihin palveluihimme etusivulta

Ulkomaalaus on yksi tärkeimmistä osista rakennuksen kunnossapitoa ja suojausta. Ulkomaalauksen avulla rakennus saa uuden ilmeen ja se suojataan säältä, kosteudelta ja auringon UV-säteilyltä. Tässä artikkelissa käsittelemme ulkomaalausta ja sen tärkeyttä rakennukselle.

Toteutamme ulkomaalaukset asiakkaan tarpeiden mukaisesti

Toimintamme perustuu ammattitaitoon ja osaamiseen. Ulkomaalaukset ja muut rakentamiseen liittyvät projektit toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ennen projektin aloittamista tutustumme tarkasti kohteeseen, jotta saamme toteutettua työn parhaalla mahdollisella tavalla. 

Ulkomaalauksen tekeminen kannattaa jättää aina ammattilaiselle, jotta lopputuloksesta tulee paras mahdollinen. Voit pyytä tarjouksen ulkomaalauksesta joko soittamalla tai täyttämällä sivuiltamme löytyvän tarjouspyyntölomakkeen. 

Ulkomaalaus

Ulkomaalauksen tärkeys

Ulkomaalaus on tärkeä osa rakennuksen kunnossapitoa, sillä se suojaa rakennusta sään, kosteuden ja auringon UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Sään aiheuttama kosteus ja lämpötilanvaihtelut voivat vaurioittaa rakennuksen pintaa ja rakenteita, jolloin kosteus pääsee tunkeutumaan rakenteiden sisään. UV-säteily puolestaan voi haalistaa pintaa ja ajan myötä vaurioittaa materiaaleja.

Ulkomaalaus myös parantaa rakennuksen ulkonäköä ja antaa sille uuden ilmeen. Rakennus voi saada erilaisia sävyjä ja värejä, jotka korostavat sen arkkitehtonisia piirteitä.

Ulkomaalauksen vaiheet

Ulkomaalausprojekti aloitetaan yleensä puhdistamalla rakennuksen pinta huolellisesti. Pinnan on oltava puhdas, jotta maali tarttuu siihen kunnolla. Puhdistus voidaan tehdä esimerkiksi painepesurilla tai kemiallisella pesuaineella.

Seuraavaksi tarkastetaan rakennuksen pinnan kunto ja tehdään tarvittavat korjaukset, kuten paikkaus ja hionta. Jos rakennuksen pinnassa on korroosiota tai ruostetta, ne on poistettava ennen maalaamista.

Kun pinta on puhdistettu ja korjattu, voidaan aloittaa maalaus. Ennen maalausta on tärkeää suojata ympäröivät pinnat ja esimerkiksi ikkunat ja ovet, jotta ne eivät vahingoitu maalauksen aikana.

Maalaus voidaan tehdä joko siveltimellä, telalla tai suihkuttamalla. Maalattavasta pinnasta riippuen valitaan sopivin maalaustapa.

Maalin valinta

Maalin valinta on tärkeä osa ulkomaalausta. Maalin tulee olla sopiva kyseiselle pinnalle, jotta se kestää mahdollisimman hyvin sään ja auringon vaikutuksia. Lisäksi maalin tulee olla ympäristöystävällinen ja turvallinen käyttää.

Maalauksen valmistelu

Ennen varsinaista maalaamista on tärkeää valmistella maalattava pinta huolellisesti. Tämä tarkoittaa pinttymien, roskien ja lian poistamista sekä tarvittaessa vanhan maalin tai lakkojen poistoa. Pinnan tulee olla kuiva ja puhdas ennen maalaamista. Tämä varmistaa maalin tarttumisen ja lopputuloksen kestävyyden.

Maalausprosessi

Kun maalauspinta on valmisteltu, voidaan aloittaa maalausprosessi. Ennen maalaamista on tärkeää suojata ympäröivät alueet esimerkiksi maalarinteipillä, jotta maali ei roisku epätoivottuihin paikkoihin. Maalausprosessi voi tapahtua esimerkiksi siveltimellä, telalla tai ruiskulla riippuen pinnan koosta ja halutusta lopputuloksesta. Usein suositellaan käyttämään kahta kerrosta maalia, jotta lopputulos olisi tasainen ja kestävä.

Lopputuloksen suojaaminen

Kun maalaus on valmis, on tärkeää suojata lopputulos säältä ja muilta ulkoisilta vaikutteilta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi maalin antamista kuivua kunnolla ennen pinnan koskettamista tai suojaamista esimerkiksi katoksella tai suojapeitteellä.

Ammattilaisen käyttäminen

Vaikka ulkomaalauksen tekeminen itse voi tuntua houkuttelevalta säästöltä, ammattilaisen käyttäminen voi säästää aikaa, vaivaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Ammattilainen tietää tarkalleen mitä tarvikkeita ja menetelmiä käyttää eri pinnoille ja sääolosuhteisiin nähden. Ammattilaisen käyttäminen myös varmistaa lopputuloksen kestävyyden ja mahdolliset takuut maalauksen laadulle.

Me hoidamme ammattitaitoisesti puolestasi ulkomaalaukset Turun ja Varsinais-Suomen alueella. Jos tarpeesi koskee ulkomaalausta, niin ota yhteyttä RT-Muuraukseen soittamalla tai jättämällä tarjouspyyntö sivujemme kautta löytyvään lomakkeeseen.